Bricking Terimi Nedir?

Parçalanmış bir elektronik aygıt, genellikle başarısız bir program veya üretici yazılımı yükseltmesinin bir sonucu olarak artık kullanılamayan bir aygıttır. Bir yükseltme hatasının neden olduğu sistem hasarı, cihazın açılmasını veya hiç çalışmasını engelleyebilir. Başka bir deyişle, elektrikli alet bir "tuğlaya" veya bir nesneye dönüşür.

Bir yükseltmenin bir cihazı bozma olasılığı, ne kadar temel olduğuna bağlı olarak artar. Örneğin, bir yazılım güncellemesinin, bir işletim sistemi güncellemesinden daha yüksek bir cihazda brick olma riski vardır. Daha riskli bir yükseltme, bir program güncellemesinden daha Sistem güncellemesidir.

Bricking, eksik veya hatalı bir güncellemeden kaynaklanabilir (örneğin, başarısız bir telefon "jailbreak" girişiminden kaynaklanan güncelleme). Kısmi güncellemeleri önlemek için cihaz bir güç kaynağına bağlı olmadığı sürece çoğu Sistem ve sabit yazılım yükseltmesi çalışmayacaktır.

Bricking, önleyici adımlar kullanan geliştiriciler tarafından önlenebilir. Örneğin, bir işletim sistemi yükseltmesi tamamen elde edildikten ve onaylandıktan sonra, genellikle önceki sistem dosyalarının üzerine yazılmaz. Ancak, verilerin değiştirilmesi gibi hayati bir zamanda yükseltme başarısız olursa cihaz çalışmayı durdurabilir. İşletim sistemi başlatılamıyorsa ve güncellenemiyorsa, gadget tuğlalanır.

Sağlam ve Yumuşak Bricking

Bricking iki çeşittir: sağlam ve esnek. Bir alet çok az canlılık sergiliyorsa veya hiç göstermiyorsa, bunun sert bir kaya olduğu söylenir. Örneğin, ekran gelebilir ama güç simgesi gelmeyebilir. Yumuşak tuğlalı bir gadget yine de bir uyarı mesajı gösterebilir. Örneğin başlatma sırasında ekranda işletim sisteminin başlatılamayacağını gösteren bir simge veya uyarı mesajı görüntülenebilir.

Brick olan bir aygıtın tamir edilme şansı vardır. Sert tuğlaların onarımı, genellikle kullanıcı tarafından tamir edilebilen yumuşak tuğlalara göre daha zordur. Sert diskler, yalnızca aygıtın üreticisi tarafından sunulan özel alma araçlarına ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle, hard brick cihazınızı süs olarak kullanmak yerine lisanslı bir onarım merkezine götürmek isteyebilirsiniz.



İlginizi Çekebilir

Elektronik Cihazlarda Geçiş (Passthrough) Nedir?

Network Arayüz Kartı (NIC) Nedir?

Kompakt Flaş (CF) Nedir?

ATA (İleri Teknoloji Eklentisi) Nedir?

Dedicated Server Nedir?