DOC Dosya Uzantısı Nedir?

DOC dosyası, Microsoft Word tarafından oluşturulan veya OpenOffice Writer veya Apple Pages gibi başka bir kelime işleme programı tarafından dışa aktarılan bir kelime işlem belgesidir. Biçimlendirilmiş metin, resimler, tablolar, grafikler, çizelgeler, sayfa biçimlendirme ve yazdırma ayarları içerebilir.

DOC dosyaları, mektuplar, özgeçmişler, denemeler ve davetler dahil olmak üzere çeşitli belgeleri kaydetmek için oluşturulur. Word'de bir belge oluşturduğunuzda, onu DOC dosya biçiminde kaydetmeyi seçebilirsiniz. Program daha sonra belgenin içeriğini depolamak için kapatılabilen ve daha fazla düzenleme için tekrar açılabilen bir DOC dosyası oluşturur. DOC dosyanızı düzenlemeyi bitirdiğinizde, onu yazdırabilir veya .PDF veya .DOT belgesi gibi başka bir dosya olarak kaydedebilirsiniz.

DOC dosyası, 1983'te Microsoft Word'ün birincil formatı olarak belirlendi. Word, Microsoft'un ikili formatın güncellenmiş bir sürümünü yayınladığı Word 97'ye kadar aynı formatı kullandı. 2006'da Microsoft, Word 2007'yi yayımladığında güncellenmiş DOC dosya biçimini .DOCX dosya biçimiyle değiştirdi. DOCX dosyaları, belgeleri Açık XML biçiminde depolar.

DOC dosyası nasıl açılır?

DOC dosyalarını Windows ve macOS'ta Microsoft Word ile açabilirsiniz. Word, DOC dosyalarını açmak için en iyi uygulamadır çünkü metin aralığı ve hizalama, resimler, grafikler ve tablolar dahil olmak üzere Word belgelerinin biçimlendirmesini tam olarak destekler. Kelime işlemci, Android ve iOS cihazlar için de mevcuttur.

DOC dosyalarını diğer kelime işlemcilerle de açabilirsiniz, ancak orijinal belgelerin bazı biçimlendirmeleri değiştirilmiş veya kaybolmuş olabilir. DOC dosyalarını destekleyen bazı kelime işlemciler arasında Corel WordPerfect (Windows), Apple Pages (Mac) ve Apache OpenOffice Writer (çoklu platform) bulunur.

DOC dosyalarını çeşitli web programlarıyla da açabilirsiniz. Google Dokümanlar, bir DOC dosyası yüklemenizi ve dokümanı görüntülemenizi, düzenlemenizi, kaydetmenizi ve dönüştürmenizi sağlayan ücretsiz bir web uygulamasıdır.



İlginizi Çekebilir

FTP Nedir?

OLED Nedir?

Retina Display Nedir?

FAT Nedir?

ICCID Nedir?