Donanımda İkincil Bellek Nedir?

Sabit diskler ve yarıiletken sürücüler gibi depolama öğelerine ikincil bellek denir. Diskler, DVD'ler ve USB küçük diskler gibi taşınabilir depolama aygıtlarını tanımlamak için de kullanılabilir.

İkincil bellek, ana bellek gibi İşlemci tarafından hemen okunmaz. Bunun yerine, bilgi yardımcı bellekten alındığında CPU'ya gönderilmeden önce RAM'e konur. RAM, yardımcı belleğe göre çok daha hızlı veri giriş hızları sunduğundan çok önemli bir aracı görevi görür. Bilgisayarlar, yazılım uygulamalarını ve dosyaları ana belleğe koyarak verileri çok daha hızlı işleyebilir.

İkincil bellek, ana bellekten çok daha yavaş olmasına rağmen genellikle çok daha yüksek depolama kapasitesine sahiptir. Örneğin, bir makinenin 1 TB sabit diski olabilir, ancak yalnızca 16 GB Belleği olabilir. Bu nedenle yardımcı bellek, makinedeki ana bellekten yaklaşık 64 kat daha büyüktür. İkincil bellek de geçici değildir, yani güç kaynağı kapalıyken bile çalışabilir. Ancak, bir bilgisayar kapatıldığında veya yeniden başlatıldığında Bellek silinir. Sonuç olarak, işletim sistemi, programlar ve kişisel klasörler gibi "katı veriler" ikincil bellekte tutulur.

"İkincil depolama", yardımcı belleğin başka bir adıdır. Dahili depolama aygıtlarına bazen "ana depolama aygıtları" da denildiğinden, bu sözcük biraz belirsizdir.



İlginizi Çekebilir

Optik Ortam (Media) Nedir?

DVD+RW Nedir?

DIMMs Nedir?

Stylus Kalem Nedir?

Koaksiyel Kablo Nedir?