DVD+RW Nedir?

Yeniden yazılabilir DVD'ler için iki özellik vardır: DVD-RW ve DVD+RW (Yeniden Yazılabilir Dijital Çok Yönlü Disk). Bir DVD+RW diski 4,7 Gigabayta kadar veri veya film tutabilir ve 1.000 defaya kadar yazılabilir, silinebilir ve yeniden oluşturulabilir. DVD+RW DVD'ler, DVD makineleri tarafından iyi desteklenmez çünkü yeniden yazılabilir yüzey, DVD+R veya ticari olarak preslenmiş diskler gibi bir kez yazılır formlardan daha az parlaktır. Bir DVD+RW diskine yalnızca uygun bir DVD+RW veya Hibrit (DVD-RW) aygıtıyla yazılabilir.

Silinebilen ve yeniden yazılabilen optik disk türleri arasında DVD+RW ve DVD-RW DVD'ler bulunur. Bir CD'deki veriler, kaydedildikten sonra değiştirilemez; bunun yerine yalnızca salt okunur olabilir ve değiştirilemez. Format, bu prosedürün bir sonucu olarak düzenli olarak değiştirilmesi gereken verileri saklamak için kötü bir seçenektir. Yeniden yazılabilir CD'ler ise rutin veri kopyaları için daha uygundur.

Bir optik disk okuyucuda disk yazabilen üç lazer vardır: veri okumak için düşük güçlü bir lazer, yeniden yazılabilir diskleri silmek için orta güçlü bir lazer ve bir diske veri yazmak için yüksek güçlü bir lazer. Diskin alt kısmındaki faz değiştiren metal alaşımının aynalı kaplaması, bir DVD+RW sürücüsü tarafından bir dizi noktayla yakılır. Bu metal kombinasyonu başlangıçta şeffaf bir kristal yapı olarak görünür. Metal, eriyene kadar güçlü bir yanan lazerle ısıtılır, bu noktada opak hale gelir ve soğur. Sürücüdeki tarama lazeri, bu karanlık alanlarda kodlanmış dijital verileri tarar ve kodunu çözer. Orta güçlü silme lazeri, bir diski silme zamanı geldiğinde metal katmanı yoğunlaşma noktasına kadar ısıtmak için sürücü tarafından kullanılır.

DVD+RW ve DVD-RW disk formatları, iki farklı endüstri kuruluşu tarafından rakip disk formatları olarak oluşturulmuştur. Yeniden yazılabilir optik disk sürücülerinin çoğu, kavramsal olarak çok benzer oldukları için her iki türe de kayıt yapabilen hibrit (DVD-RW) sürücülerdir.



İlginizi Çekebilir

Görsel Görüntüleme Birimi (VDU) Nedir?

İkincil Depolama Aygıtı Nedir?

PS/2 Nedir?

M.2 Nedir?

Thin Client Nedir?