Elektronik Cihazlarda Geçiş (Passthrough) Nedir?

Çeşitli elektrikli cihazlarda düz geçiş seçeneği vardır. Değiştirilmemiş bir sinyalin nesneden "geçmesine" izin verir. HDMI, USB ve ağ geçişi, farklı geçiş türlerinin birkaç örneğidir.

USB Geçişi

USB geçidi, USB aksesuarlarının bir veya daha fazla aygıt aracılığıyla zincirleme bağlanmasını sağlar. USB bağlantılı bir dizüstü bilgisayar günlük bir örnektir. Tuş takımındaki USB bağlantısı, bilgisayarın üst kısmında bulunan ve farenin takılabileceği USB bağlantı noktasına bağlanır. Aynı hizmet, USB bağlantı noktaları tarafından, sıklıkla çok sayıda cihaz için sunulur.

Dijital veriler bir cihaz aracılığıyla USB geçidi aracılığıyla iletilir, ancak USB elektriği her zaman sağlanmaz. Bir USB aygıtının çalışması (veya şarj olması) için elektriğe ihtiyacı varsa, geçiş aygıtı gerekli enerjiyi sağlamalıdır. Elektrikli USB geçişli klavyeler genellikle iki USB kablosu kullanır. USB elektriği sağlayan USB bağlantı noktalarına bir AC adaptörü dahil edilebilir.

HDMI Geçişi

Bir veya daha fazla HDMI bağlantısı yoluyla alınan dijital ses verileri, bir dijital kod çözücü (veya AVR) tarafından işlenir. Çıkışı hoparlörlere veya başka bir cihaza iletmeden önce, bir amplifikatör veya başka efektler kullanarak ses akışını değiştirebilir. Bazı durumlarda, verilerin başka bir cihaz tarafından değiştirilmemiş haliyle işlenebilmesi için değiştirilmeden saklanması daha iyidir. AVR'nin ses seçeneklerinde sıklıkla bulunan "geçiş" seçeneği, gelen verilerin işlenmesini durdurur.

Bazı AVR'ler, HDMI "bekleme geçişi" olarak bilinen karşılaştırılabilir ancak farklı bir seçenek sunar. Bir cihaz uyku durumundayken bile, dijital verilerin belirli bir HDMI arabiriminden (fişe takılı, ancak açık değil) geçmesine izin verir.

Ağ Geçişi

Verileri ağdaki başka bir cihaza değiştirmeden ileten herhangi bir cihaz, ağda "geçiş" olarak adlandırılır. Ancak, bağlı bir cihazın IP adresini gönderen bir modem veya ağ geçidi için de açıkça geçerli olabilir.

IP geçidi olarak bilinen bir ayar, cihazın yönlendirme yeteneklerini devre dışı bırakır ve verilerin aşağıdaki bağlı cihaza geçmesine izin verir. "Köprü modu"na benzer şekilde, herhangi bir güvenlik duvarı veya diğer veri işleme işlevlerini içermez. Bağlı cihazın genel IP adresini de veren IP geçişi sayesinde ağ adresi dönüşümü (NAT) gerekli değildir.



İlginizi Çekebilir

On Screen Display (OSD) Nedir?

M.2 Nedir?

Donanımda Northbridge Nedir?

Dinamik Rasgele Erişim Belleği (DRAM) Nedir?

NVMe Nedir?