Multimedya Over Coax Alliance (MoCA) Nedir?

Geleneksel Ethernet kablolarının yerine (veya bunlara ek olarak) MoCA, bir bilgisayar ağının parçası olarak bir yapıdaki mevcut koaksiyel kablolu televizyon kablolarını kullanır. Bu, yeni Ethernet bağlantılarının kurulmasını gerektirmeden bağlı bir ağın avantajlarını sunar. Kullanılan cihazlara bağlı olarak, MoCA ağları 2,5 Gbps'ye kadar hızları işleyebilir.

Fiberli bir ev, kablolu televizyon için birkaç odaya gider, ancak Ethernet olmaması, bir MoCA ağı için tipik bir uygulamadır. Örneğin, bağlantı ve sunucu mahzendeyse, Wi-Fi sinyali ikinci kattaki dairelere ulaşmakta sorun yaşayabilir. Mevcut koaksiyel kablolama üzerinden bir MoCA ağı kurarak, koaksiyel priz bulunan herhangi bir odada kablosuz erişim noktası, bilgisayar, oyun sistemi veya başka bir cihaz için Ethernet bağlantısı olabilir.

Kablo kablolarını bir MoCA ağı olarak kullanmak için en az iki MoCA cihazına ihtiyacınız olacaktır. Çok sayıda üreticiden belirli MoCA dönüştürücüleri satın alabilmenize rağmen, bazı ağ cihazları yerleşik bir MoCA adaptörüyle birlikte gelir. Bir MoCA adaptörü önce elektriğe, yönlendiricinizden bir Ethernet kablosuna ve bir duvar prizinden bir koaksiyel kabloya bağlanmalıdır. Başka bir dönüştürücü, farklı bir odadaki bir koaksiyel duvar prizine, bir bilgisayara veya Ethernet üzerinden başka bir cihaza ve elektriğe bağlanmalıdır. İki bağdaştırıcı daha sonra koaksiyel ağ ve Ethernet bilgisayar ağını sorunsuz bir şekilde kaplayacaktır (ancak bazı MoCA bağdaştırıcıları bazı ekstra yazılım yapılandırması gerektirebilir).

Evinizdeki koaksiyel kablolar üzerinden bir MoCA ağı çalıştırmayı seçerseniz, özel ağ etkinliğinizin topluluğunuz için kablo hatlarına sızmadığından emin olun. MoCA trafiği için kullanılan frekanslar, evinize giren fiber kablolarda bir Giriş Noktası (POE) engelleyici tarafından engellenirken, kablolu televizyon ve İnternet trafiği düzgün bir şekilde çalışmaya devam edecektir.



İlginizi Çekebilir

Mikro Kanal Mimarisi (MCA) Nedir?

DNS Nedir?

PoE Nedir?

ASIC Nedir?

Birleşik Bellek Mimarisi (UMA) Nedir?